Rookhout ChunksRookhout chunks gebruik je bij producten die een langere bereidingstijd hebben. Rookhout chunks geven langere tijd een sterke rooksmaak af aan het te bereiden product. Doordat de vorm van de chunks wat groter is duurt het langer voordat deze helemaal verbrand zijn. Rookhout chunks kies je bij de bereiding van bijvoorbeeld short ribs, pulled pork en spare ribs. Door de sterke rooksmaak zijn rookhout chunks uitermate geschikt om je product een extra smaak te geven. Rookhout chunks zijn beschikbaar in verschillende soorten van standaard tot zeer sterk of fruitig. Zo zijn kers en appel voorbeelden van fruitige soorten rookhout chunks. Chunks die wat milder van smaak zijn, zijn beuk en eiken chunks. Deze chunks gebruik je als je een iets mildere smaak af wilt geven. Chunks met krachtige smaakWhisky chunks en hickory chunks zijn voorbeelden van rookhout chunks met een sterke afdracht van smaak. Gebruik deze chunks dus niet bij producten die van zichzelf al wat minder smaak bevatten. De chunks zullen beter geschikt zijn voor producten die wat meer vet bevatten. Hoe meer vet, hoe meer smaak van de chunks opgenomen zal worden in het product. Chunks zijn voordelig en langdurig te gebruiken, je hebt maar enkele chunks nodig om een heerlijke smaak af te geven aan je product. De rookhout chunks zijn verpakt in een jute zak met sluitkoord. Ook zit er bij de chunks een handig label waarop staat welke soort chunks in de zak zit. Voor elke bbq sessie is er wel een soort chunk die geschikt is. |
https://goedkoop-rookhout.nl/ |