Tegenwoordig wordt er meer online besteld dan ooit tevoren. Pakketbezorgers hebben het dan ook heel erg druk. Als bezorger kun je zelf een route kiezen, en bepalen hoe snel, voordelig en veilig je bij klanten hun pakketjes aflevert. Ben jij van plan om bezorger zelfstandig koer te worden? Wij vertellen je er alvast alles over!
Een opdrachtgeverEen zelfstandig koerier werkt in opdracht voor iemand anders, er worden goederen tegen een betaling vervoert. De meeste koeriers noemen zich een zzp’er maar voor de wet ben je en beroepsgoederenvervoerder. Je vervoert voor eigen rekening, dit betekent dat je ook zelf een bestelbus moet huren in Geleen. Hiervoor heb je geen vergunning nodig. Je bent wel verplicht om motorijtuigenbelasting te betalen. Ook is het verstandig om op te letten op het energielabel van de bestelbus, door milieuzones kom je namelijk met bepaalde auto’s niet meer in bepaalde delen van grote steden.
De goederenWanneer je levensmiddelen of etenswaren gaat vervoeren moet je rekening houden met een voedselveiligheidsplan. Hiervoor is een hygiënecode voor opgesteld en wordt gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Als je gevaarlijke stoffen vervoert moet je er altijd voor zorgen dat je zending aan ADR voldoet, je over de juiste documenten beschikt en de belading voldoen aan alle eisen. De praktische zakenVoor jezelf beginnen als koerier betekent ook dat je een aantal praktische zaken moet regelen. Zo is het nodig dat je jezelf inschrijft bij de KVK met een bedrijfsnaam. De KVK geeft dan automatisch een registratie door aan de Belastingdienst. Hierdoor kun je de in rekening gebrachte BTW van klanten terugvorderen. Ook is het bijhouden van administratie noodzakelijk. Dit zou je zelf kunnen doen maar ook door een boekhouder of accountant. Daarnaast is een onderzoek naar al je risico’s om deze zo veel mogelijk te beperken wel aan te raden. Met de juiste verzekering kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. |
https://adremlimburg.nl/overige-paginas/bestelbus-huren-geleen/ |