Heb jij al een pellet barbecue?

Wat iedereen moet weten voor het kopen van een pellet barbecue Je bent nu waarschijnlijk aan het uitzoeken of een ...

Wat iedereen moet weten voor het kopen van een pellet barbecue

Je bent nu waarschijnlijk aan het uitzoeken of een pellet barbecue een goede keuze zou zijn voor uw eigen BBQ in de achtertuin. U heeft er waarschijnlijk al over gelezen en weet ondertussen dat deze trend is overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Hoe werkt een pellet barbecue

In het kort, pellets samengeperst uit zaagsel en houtsnippers vullen een trechter en komen vervolgens in een verbrandingskom. Een vijzel, die eigenlijk een lange schroef is, levert pellets aan de verbrandingskom met de snelheid die door de thermostaat van de eenheid wordt gedicteerd. Wanneer de pot ontbrandt, verbranden de pellets. De warmte wordt vervolgens door het huis geleid via convectie waardoor lucht kan stromen en een mix van warme en koele lucht wordt verkregen om een constante, gelijkmatige verbrandingstemperatuur te handhaven. Een warmtewisselaar scheidt de rookgassen van de warme lucht, waardoor de kamer wordt verwarmd zonder iedereen uit te roken.

Een pellet barbecue werkt op ongeveer dezelfde manier, zij het dat de warmtewisselaar verwijderd is, zodat de rook die geproduceerd wordt door de brandende houtpellets uw voedsel in zijn goedheid doet baden en helpt het barbecueproduct te maken dat u wenst.

De pellet worden vanuit een hopper via een vijzel naar de verbrandingskom gebracht. De snelheid waarmee de pellet in de trechter worden toegevoerd, wordt bepaald door de thermostaat van uw pellet barbecue.wwordt bepaald door de thermostaat van uw pellet grill. Extra brandstof in de vorm van zuurstof wordt over de spot geblazen om de verbrandingssnelheid te verhogen en te helpen bij het regelen van een mooie, gelijkmatige en efficiënte verbranding. Hoe lager de temperatuur, hoe meer rook er ontstaat.

Indirecte warmte

Bij bijna elke pellet barbecue is s is de warmte indirect, zodat u grotere stukken vlees of grotere hoeveelheden vlees lang kunt garen bij lagere temperaturen.

Een pellet barbecue heeft normaal gesproken een lekplaat onder het kookoppervlak, waardoor vetresten in een opvangbak kunnen vloeien – normaal gesproken een soort emmer. Omdat de warmte en de luchtstroom in een pellet barbecue zo goed geregeld zijn, kunt u er vlees in doen en letterlijk weglopen – u bent verzekerd van stabiele temperaturen en zeer voorspelbare resultaten.

https://www.bacorhoutkachels.nl/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Bedrijven

Voetgolf: rage of nieuwe topsport?

Heb jij al gehoord van de nieuwste rage in Nederland? Voetgolfen neemt in een rap tempo aan populariteit toe. Waar dit aan ligt? Misschien aan

Bedrijven

Hoe vind je een betrouwbare dakdekker?

Hoe vind je een betrouwbare dakdekker bij jouw in de buurt? Het vinden van een goede dakdekker kan een uitdaging zijn, zeker met verhalen over

Bedrijven

Phatfour FLX: Ultieme prestaties en luxe

Uitstekende prestaties voor een onvergetelijke rijervaring De Phatfour FLX is niet zomaar een elektrische fiets; het is een staaltje technologisch meesterschap dat garant staat voor

Bedrijven

Wat zijn de meest gekozen garagedeuren?

Garagedeuren zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar; de keuze voor een bepaald type garagedeur hangt af van de specifieke voorkeuren en behoeften van de