A brand new year
Image default
Bedrijven

Webflow vs WordPress

43% van alle websites wordt gehost door WordPress. Des al niettemin is WordPress vandaag de dag niet meer de beste oplossing voor het bouwen van een website. In deze blog vertel ik je graag meer over de vergelijking tussen WordPress en Webflow.

Webflow geeft gebruikers de mogelijkheid om zich volledig te focussen op hun creativiteit. Bij WordPress is de gebruiker gelimiteerd tot het gebruiken van templates of het handmatig coderen. Het bouwen van websites moet voor iedereen toegankelijk zijn en met WordPress is dit dus niet direct het geval.

WordPress is afhankelijk van plugins. Door de grote hoeveelheid aan plugins kan de online omgeving van de websitebouwer rommelig worden. Bij Webflow is dit niet het geval; Webflow heeft namelijk een duidelijke manier van coderen achter de schermen. Voor de bouwer is dit dan ook een stuk gebruiksvriendelijker.

Webflow geeft de gebruiker ook de mogelijkheid om on-page webpagina’s aan te passen. Bij WordPress kan dit alleen gedaan worden vanuit een dashboard en pagina-editors.

Als het gaat om SEO, kan er voor WordPress Yoast SEO geïnstalleerd worden. Dit programma helpt met het optimaliseren van een webpagina door dit te beoordelen. Zo kan de auteur of websitebouwer bepaalde elementen aanpassen en toevoegen. 

Bij Webflow kun je je SEO optimaliseren met nauwkeurige controles, krachtige hosting en flexibele tools voor inhoudsbeheer. Webflow geeft je een gedetailleerde controle over de SEO-opmaak, indexeringsregels, redirects. De wijzigingen kunnen makkelijk doorgevoerd worden zonder afhankelijk te zijn van een expert. Zowel WordPress als Webflow bieden dus uitstekende oplossingen voor SEO.

Is Webflow dan op bijna elk vlak beter dan WordPress? Nee. Bij de kwaliteit van Webflow hangt ook een mooi prijskaartje. Op maandelijkse basis kan de prijs van het duurste pakket oplopen tot 39 euro. Bij WordPress is het maken van een website gratis en betaal je alleen voor het hosten van de website.