A brand new year
Image default
Eten en drinken

Rookplanken

Rookplanken

Rookplanken worden gebruikt als smaakmaker op elke afsluitbare barbecue. Het gebruik van een rookplank is eenvoudig. Leg je product op de rookplank en plaats deze in de barbecue. Door de hitte van de barbecue zal de rookplank beginnen te smeulen waardoor de smaak van het hout in je product trekt. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk een stuk zalm of kabeljauw bereiden. Ook werkt de rookplank tegelijkertijd als een soort hitteschild voor je product. Doordat het stuk vis of vlees niet in direct contact is met de hittebron is er weinig kans op aanbakken. Je kunt er ook voor kiezen om de rookplank eerst in te branden op het rooster, vervolgens draai je de rookplank om en leg je je te bereiden product op de rookplank neer. Hierdoor krijg je nog meer smaak aan je gerecht.

Cederhouten rookplanken

Één van de meest gebruikte soorten van de rookplank is de soort van cederhout. Rookplanken van cederhout zijn voornamelijk afkomstig uit noord amerika en canada waar de cederhouten bomen groeien. Deze zoete typerende smaak zorgt voor veel smaak aan je vlees of vis. Rookplanken zijn ook te vinden in de soorten van kersenhout of beukenhout. Je kunt de rookplanken zo lang gebruiken totdat je ze op hebt gebrand. Het is dus meerdere keren te gebruiken voor verschillende producten. Naast verschillende soorten vis kun je ook vlees of groenten bereiden op de rookplank. Wat denk je bijvoorbeeld van gerookte rib-eye met groene asperges van de rookplank. Of cherry tomaatjes met zeezout die wordt gerookt op een cederhouten rookplank.

https://goedkoop-rookhout.nl/