Waarom de Bitcoin koers klap na klap krijgt

In april kon het niet op: de koers van de Bitcoin, de meest populaire cryptomunt, bleef maar stijgen en bereikte ...

Inhoudsopgave:

In april kon het niet op: de koers van de Bitcoin, de meest populaire cryptomunt, bleef maar stijgen en bereikte een recordwaarde van meer dan 50.000 euro. Iedereen leek wel in Bitcoin te geloven, wat ervoor zorgde dat de koers explodeerde. Sindsdien is er echter veel veranderd. Anno nu is de Bitcoin koers namelijk gehalveerd en is de munt nog net wat meer dan 25.000 euro waard. Wat is er dan precies gebeurd? In dit artikel behandelen we een aantal verklaringen voor het gedaalde vertrouwen in de Bitcoin.

Elon Musk

Vrijwel iedere keer wanneer Elon Musk iets op Twitter plaatst, zorgt dat voor reuring. De flamboyante topman van SpaceX en Tesla is tegenwoordig erg geïnteresseerd in crypto en zijn tweets hebben dan ook veel invloed op de cryptomarkt. Een goed voorbeeld is Dogecoin. Deze cryptomunt begon als een grap, maar bereikte dankzij de support van Musk een torenhoge koers. 

Bij Bitcoin gebeurde juist het tegenovergestelde. Vorige maand kondigde Musk aan toch geen Bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor de aankoop van Tesla’s, waarna de munt flink in waarde daalde. En begin juni twitterde Musk een gebroken hart samen met de hashtag bitcoin. Ook dit zorgde voor een flinke keldering van de koers.

China

Ook China heeft een behoorlijk negatieve invloed op de Bitcoin koers. De regering van het Oost-Aziatische land blijft zich inspannen om het minen van de munt aan te pakken. Het minen van Bitcoins gebeurt voornamelijk in dit land, omdat miners daar goedkope stroom kunnen gebruiken. China wil echter dat dit ophoudt. En het land had toch al een behoorlijk vijandige houding tegenover cryptovaluta.

Amerika

Ook in de Verenigde Staten vinden er ontwikkelingen plaats die de Bitcoin koers geen goed doen. In het land is er sprake van stijgende inflatie, waardoor de Amerikaanse centrale bank wellicht het goedkoopgeldbeleid gaat terugschroeven. In de praktijk betekent dit dat lenen om te beleggen duurder wordt, wat schadelijk is voor de cryptomarkt.

Zal de Bitcoin binnenkort weer richting een recordhoogte stijgen? De signalen zijn niet positief, maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit zomaar weer anders kan zijn. Het blijft spannend!

Waarom de Bitcoin koers klap na klap krijgt

Tags:
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Betrouwbare salarisadministratie in Den Haag: kies voor zekerheid

Het bijhouden van een foutloze salarisadministratie in Den Haag is een tijdrovende klus die nauwkeurigheid en actuele kennis vereist. Naast accountants spelen belastingadviseurs hierin een

...

Kies voor een ervaren fiscalist in Den Haag voor optimaal fiscaal advies

Wanneer uw financiële situatie ingewikkeld wordt door zaken als vermogen, investeringen of internationale belastingverplichtingen, kan de hulp van een deskundige fiscalist in Den Haag van

...

Overstappen naar een nieuwe salarisadministrateur: Waar moet je op letten?

Het overstappen naar een nieuwe salarisadministrateur is een belangrijke beslissing die invloed kan hebben op zowel de efficiëntie als de nauwkeurigheid van de loonverwerking binnen

...

Hypotheek afsluiten in Breda: wat u moet weten

Als u van plan bent om een huis te kopen in Breda, is het essentieel om een hypotheek af te sluiten. Dit kan een complex

...