Letselschade oplopen als ZZP’er: wat zijn uw rechten?

Verschillende mensen vinden tegenwoordig werk als ZZP’er. Of het nu gaat om thuiswerk of handarbeid, de entiteiten die het werk ...

Verschillende mensen vinden tegenwoordig werk als ZZP’er. Of het nu gaat om thuiswerk of handarbeid, de entiteiten die het werk aanbieden, beschouwen onafhankelijke contractanten niet als werknemers. Dit betekent dat zij niet profiteren van de dekking van de werkgeversverzekering en moeten vertrouwen op hun eigen ziektekostenverzekering mocht er iets misgaan tijdens een baan. Het feit dat u een onafhankelijke aannemer bent, betekent niet dat u geen schadevergoeding kunt claimen na een ongeval tegen het bedrijf dat u heeft ingehuurd. Er zijn vele factoren die de wettelijke definities van een werknemer en een onafhankelijke aannemer uitmaken. Hier leest u alles over het oplopen van letselschade als ZZP’er.

Letselschade na een bedrijfsongeval als ZZP’er

Zo kan het gebeuren dat een bedrijf u vertelt dat u een ZZP’er bent en dat u werk voor hen verricht op de uren die zij bepalen. Een rechter kan u op grond hiervan in feite als werknemer beschouwen, vooral als het bedrijf u vertelt welke taken u moet uitvoeren en hoe u deze moet uitvoeren. Als u werkzaamheden verricht en het bedrijf dat u betaalt gereedschap verschaft, kunt u in de ogen van een rechter ook als werknemer worden beschouwd. 

Veel werkgevers zullen zich hiertegen verzetten en als er tijdens een letselrechtszaak een uitspraak wordt gedaan, zullen zij waarschijnlijk in beroep gaan. Bedrijven die gebruik maken van ZZP’ers stellen vaak documenten op die personen moeten ondertekenen voordat zij met hen werken, om ervoor te zorgen dat dergelijke rechtszaken niet kunnen worden aangespannen.

Waarom u een letselschadebureau nodig heeft

Letselschadebureaus zijn gespecialiseerd in het onrechtmatige daadsrecht, het rechtsgebied dat betrekking heeft op gevallen waarin iemand letsel, pijn of lijden, of verlies van vroegere of toekomstige inkomsten, aan een andere persoon veroorzaakt. 

Als u dit soort verlies of schade heeft geleden, dient u een ervaren letselschade professional in de arm te nemen.

Een ervaren letselschadespecialist zal: 

  • weten hoe uw wettelijke rechten te beschermen;

  • de vergoeding krijgen die u verdient;

  • u de kans geven om te herstellen als u gewond bent geraakt;

  • u in contact brengen met de beste medische zorgverleners;

  • u gemoedsrust geven in de wetenschap dat gerechtigheid zal geschieden;

  • wanneer u een professionele specialist heeft die uw zaak behartigt, weet u dat u een grotere kans heeft om compensatie te krijgen en verder te gaan met uw leven.

Wat is een letselschadebureau?

Een letselschadebureau heeft professionals onder zich die juridische vertegenwoordiging biedt aan iemand (de eiser) die beweert lichamelijk of psychisch letsel te hebben als gevolg van nalatigheid of onzorgvuldig handelen van een andere persoon, entiteit, bedrijf, of overheidsinstelling (de gedaagde). 

De belangrijkste functies van een letselschade advocaat zijn het uitleggen van uw rechten, het geven van juridisch advies, en het vertegenwoordigen van uw beste belangen voor, tijdens en na het proces.  

Letselschadezaken variëren, maar hier zijn enkele stappen die een letselschade advocaat over het algemeen zal nemen wanneer hij voor het eerst een zaak ontvangt.

Eerste consult

Ten eerste zal een letselschade advocaat een ontmoeting hebben met zijn of haar potentiële cliënt om te horen over de details van de zaak, de aard van het ongeval, en de omvang van de schade en verwondingen.

Dit is meestal een gratis en vrijblijvend consult waarbij de benadeelde een idee krijgt van de volgende stappen die genomen moeten worden en wat voor soort schadevergoeding beschikbaar kan zijn.

https://letselschadebureau.nl/

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Rechten

Echtscheidingsadvocaat Alkmaar

Woont u in Alkmaar en gaat u scheiden? Contacteer een gespecialiseerde echtscheidingsadvocaat in Alkmaar en omstreken die u op een professionele wijze kan begeleiden en

Rechten

Hoe vraag je een contactverbod aan?

Een contactverbod is een redmiddel om jezelf te beschermen als je belaagd wordt. Een typisch voorbeeld van belaging is een ex of een familielid dat

Rechten

Leer studeren met een studiebegeleider

Studeren: de één vindt het super fijn om te doen, voor de ander is het een hele klus. Problemen bij studenten en scholieren met studieproblemen

Rechten

Eerste hulp bij advocaten

Als u verdacht wordt van een misdaad wilt u graag geholpen worden. Hiervoor zijn er advocaten die gespecialiseerd zijn in verdachten. De beste advocaat Breda

Rechten

Ruzie om de erfenis

Iedereen kent wel een familie die door ruzie om de erfenis uit elkaar is gevallen. Het is zeer pijnlijk wanneer de rouwperiode wordt getekend door