In de agrarische sector werken is momenteel niet zo aantrekkelijk. Sommige boeren worden uitgekocht en andere moeten hun stikstof uitstoot sterk verminderen. Niet iedereen in de agrarische sector heeft moet werk minderen of stilleggen. Er zijn ook bedrijven die wel door kunnen werken, maar weer te weinig mensen hebben. In zo’n geval kan je een agri recruitment bureau inschakelen. Recruitment bureaus kunnen de juiste vacature voor een bedrijf schrijven en zo de juiste mensen vinden voor een bepaalde baan. En een beetje hulp kunnen ze hier in de agrarische sector dus wel voor gebruiken.
Recruiter ben je niet zomaarZo’n recruitment bedrijf heeft altijd verschillende vacatures. Sommige bureaus zijn specifiek voor bepaalde sectoren aan het werk. Zo heb je bureaus die alleen maar Food en agri vacatures plaatsen. Als recruiter is het wel handig dat je een beetje verstand hebt van de sector waarvoor je vacatures plaatst, omdat het anders moeilijk is om de juiste persoon voor die vacature te vinden. Je moet dus wel een beetje weten waar je het over hebt. Voor recruiter zelf heb je niet een specifieke opleiding nodig. Je kan bijvoorbeeld met communicatie- en informatiewetenschappen, een universitaire opleiding, recruiter worden. Vooral mensenkennis en goed kunnen schrijven is handig als recruiter.
Academisch schrijven en communicatieproblemen herkennenCommunicatie- en informatiewetenschappen is handig voor een recruiter. Je leert communicatie op verschillende vlakken te begrijpen, het is namelijk een heel breed wetenschapsgebied. Hierdoor leer je verschillende problemen kennen die communicatie lastiger kunnen maken, en daardoor weet je ook hoe je deze problemen voortaan kunt voorkomen. Daarnaast schrijf je bij de studie ook erg veel op academisch niveau. Dit is handig bij het schrijven van de vacatures. Omdat je zo veel schrijft, leer je je eigen zwakke punten kennen. Je kan daar vervolgens extra aandacht op vestigen als je een bepaald stuk schrijft. Dit is een bachelorstudie en hij duurt 3 jaar.
Ga je de media kant op?Met communicatie- en informatiewetenschappen kan je veel kanten op. Je kan namelijk ook de media kant op. Werk bijvoorbeeld achter de schermen bij verschillende tv-producties of ga aan de slag bij de krant. In het tweede jaar van de studie ga je een richting kiezen. Één van deze richtingen is dan ook media. Door middel van verschillende media vakken leer je over de geschiedenis van bepaalde media. Krijg je informatie over de media waar vooral nu mee gecommuniceerd wordt, zoals sociale media. Dit is een pakket waarbij de focus extra op het schrijven ligt, omdat er geen tentamens worden gegeven, maar alleen maar schrijfopdrachten.
Of ga je het bedrijfsleven in?Met deze studie kan je ook meer de bedrijven kant op gaan. Er is ook een richting die heet: communicatie, organisatie en interactie. Het gaat hierbij om de psychologische processen die te pas komen bij communicatie. Ook gaat het dan om het proberen te begrijpen van communicatie. Zo heb je een vak genaamd: communicatie, cognitie en begrijpelijkheid. Hierbij ligt de focus op het proberen te snappen hoe mensen teksten begrijpen. Dit is een handig vak, omdat duidelijke teksten schrijven bij veel banen te pas komt.
|