A brand new year
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe een verantwoorde bedrijfslunch bijdraagt aan de productiviteit

Vaak wordt gezegd dat ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, maar laten we het belang van een goede lunch zeker niet onderschatten. Vooral op de werkvloer heeft een verantwoorde bedrijfslunch meer impact dan je wellicht zou verwachten. Misschien heb je het zelf wel eens ervaren. Als de lunchtijd nadert, en je meer honger begint te krijgen, begint de productiviteit ook af te nemen. Na een goede lunch heb je jezelf een boost gegeven. Je hebt weer de energie om er vol tegenaan te gaan. Bekijk hier waar je een gezonde en biologische bedrijfslunch kunt bestellen. Hieronder vertellen we je meer over wat een verantwoorde bedrijfslunch voor je kan betekenen.

Goed eten stimuleert de energie

Als we rond lunchtijd trek hebben, is het verleidelijk om te kiezen voor de snelle hap. Een frikandellenbroodje is bijvoorbeeld een geliefde optie voor de lunch. Hartstikke lekker natuurlijk, maar het is net alsof je hakken aantrekt om te gaan hardlopen. Je komt wel vooruit, maar je bent niet zo productief als je zou kunnen zijn. Tijdens de lunch heb je iets substantieels nodig. Iets gezonds, het liefst biologisch. Gezonde producten zijn niet alleen beter voor je lichaam, maar ze dragen ook bij aan een verhoogde productiviteit. De dip die je sneller hebt na het verorberen van een snelle hap, zul je niet krijgen als je kiest voor een verantwoorde bedrijfslunch. Meld je aan voor een gezonde bedrijfslunch.

De impact van een verantwoorde bedrijfslunch

Lunch geeft je de energie die je nodig hebt om je werkzaamheden in de middag uit te kunnen voeren. Sla daarom nooit de lunch over, want dit heeft een behoorlijk negatieve impact op je productiviteit. Gezond eten zorgt er voor dat de kans op betere werkprestaties met 25% verhoogd wordt. Je bent gemiddeld zo’n 20% productiever. Dit komt omdat verantwoord eten tijdens de lunch invloed heeft op diverse aspecten: je intelligentie, concentratie en geheugen onder meer. 

Genoeg variatie voor de lunch

Bij een gezonde bedrijfslunch is het ook van belang dat er genoeg gevarieerd wordt. Hoe meer gevarieerd je gezond eten, hoe beter dit voor jou en je productiviteit is. Smaakvolle broodjes, fruit, verse soep, salades en nog veel meer: er is een hoop mogelijk als je kiest voor een verantwoorde bedrijfslunch. Laten we bovendien niet vergeten dat gezond en lekker gewoon hand in hand kan gaan. 

Conclusie

Hoewel het verleidelijk is om te kiezen voor de snelle hap, raden we je aan om te kiezen voor een gezonde en verantwoorde bedrijfslunch. Gezond eten stimuleert je op diverse fronten en zorgt voor een verhoogde productiviteit. Bovendien is het mogelijk om genoeg variatie toe te voegen aan de lunch, wat nog beter voor je is. Laten we bovendien niet alleen naar je productiviteit kijken, ook voor jezelf is het beter om te kiezen voor een gezonde lunch. Kies daarom voor een verantwoorde bedrijfslunch.

https://www.debuurtboer.nl/